join us on facebook
Εγγραφή για ενημέρωση

Παρακαλώ εισάγετε το email σας.Λάθος email.
Μάθε που ψηφίζεις

...ΑΝΤΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ!!!

Η δημοτική παράταξη της Α.ΚΙ.Σ με υποψήφιο Δήμαρχο τον Ανδρέα Μπαμπούνη επιθυμούμε να σας γνωστοποιήσουμε τη θέση μας όσον αφορά στο γεγονός της ΜΗ ανάρτησης εκ μέρους μας φωτογραφικού υλικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) και γενικότερα στο διαδίκτυο από τις προεκλογικές μας ομιλίες κι εκδηλώσεις. Αφορμή στάθηκαν οι σχετικές ερωτήσεις από συμπολίτες μας: "Γιατί δεν ανεβάζετε φωτογραφίες; Πάει κόσμος στις ομιλίες του Μπαμπούνη; Γιατί δεν δείχνετε και προς τα έξω την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου;".

Σε μια προεκλογική περίοδο πιστεύουμε, λοιπόν, ότι σαφώς και είναι αδιαμφισβήτητα τα οφέλη της τεχνολογίας, αρκεί να χρησιμοποιείται με τρόπο που εξυπηρετεί την ενημέρωση, τη γνωστοποίηση των θέσεων και την προβολή του έργου. Κάθε προεκλογική περίοδος είναι δυστυχώς περίοδος έντασης, νευρικότητας και κλονισμού των ισορροπιών για όλη την κοινωνία, πολύ περισσότερο για μια κλειστή και μικρή κοινωνία σαν της Σίφνου.

Επειδή όμως πάντοτε αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα τις καταστάσεις, όπως αρμόζει σε ανθρώπους που είναι και διεκδικούν να συνεχίσουν να είναι η Αρχή του τόπου μας, πιστεύουμε ότι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε στο νησί μας τώρα, είναι η “στοχοποίηση” των κατοίκων κι ο διαχωρισμός τους ανάλογα με την ομιλία που παραβρέθηκαν ή όχι. Οι προεκλογικές μας ομιλίες γίνονται για λόγους ουσίας, για να μας ακούσουν οι δημότες, για να μας ρωτήσουν και να τους εξηγήσουμε, για να μπορέσει ο καθένας να βγάλει συμπεράσματα με βάση τα επιχειρήματα, τα στοιχεία και τα έγγραφά μας. Γίνονται για να επιλέξουν οι συμπολίτες μας τον κατάλληλο εκπρόσωπό τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά από υπεύθυνη ενημέρωση, διαλογική συζήτηση κι ώριμη σκέψη.

Στην Α.ΚΙ.Σ δεν πιστεύουμε ότι η δημοσιοποίηση φωτογραφιών από τις ομιλίες, χωρίς μάλιστα τη συγκατάθεση των παρευρισκομένων συμπολιτών μας, λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση. Αντιθέτως, μπορεί να αποτρέπει κάποιους από την παρουσία τους από φόβο να μη "χαρακτηριστούν" οπαδοί, να μην τους "χρεώσουν" στη μια ή την άλλη παράταξη και αντιμετωπίσουν "πιέσεις". Και για μας, έστω κι ένας συμπολίτης μας να αποτραπεί από την παρουσία του γι’ αυτό το λόγο, θα είναι λάθος.

Στα 3,5 χρόνια του έργου μας στη διοίκηση του Δήμου δεν "εξυπηρετήσαμε" την εικόνα, αλλά την ουσία.

Δεν επιδιώξαμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις, αλλά να αφήσουμε τις καλύτερες εντυπώσεις στους συμπολίτες, λόγω της δράσης μας. Δεν αντιμετωπίζουμε τους ανθρώπους του νησιού μας ως αριθμούς που τους μετράμε για να επιβεβαιώνουν τον εγωισμό μας. Εξάλλου, όποιος πραγματικά έχει λόγους να πάρει πληροφορίες στο νησί μας για το "πόσοι" και "ποιοι" πήγαν "που", είναι πολύ εύκολο να το κάνει και δε χρειάζεται τη δημόσια έκθεση για να το βρει. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει και η άλλη άποψη, που είναι απολύτως σεβαστή. Εμείς όμως είμαστε αυτής της λογικής και της φιλοσοφίας.

Δραττόμαστε της ευκαιρίας να ευχαριστήσουμε όλους τους συμπολίτες μας που μας τιμούν κάθε βράδυ με την ενεργό παρουσία τους. Είτε μας επικροτούν, είτε μέσα από τη διαλογική συζήτηση, μας δίνουν τη δύναμη και την ενέργεια, που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε και να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

Ευχαριστούμε θερμά και τους συντοπίτες μας στην Αθήνα για την τιμή που μας έκαναν να έλθουν, να μας ακούσουν και να τους ακούσουμε.